Новини

Цикл відкритих лекцій розпочато

15 вересня 2022 року стартував цикл проведення відкритих лекцій викладачами кафедри філософії у новому начальному році 2022-2023. У цей день співробітники кафедри були запрошені до відкритої лекції доцента Клешні Ганни Миколаївни, прочитаної у дистанційному режимі для здобувачів ІІ-го курсу ФАЕТ з дисципліни «Філософія» на тему «Зародження філософії як теоретичної системи знань». Під час лекції розглядалися питання історії світоглядного переходу людства від «міфу до логосу» й утвердження філософії як раціонального способу пізнання, були проаналізовані особливості філософії античного світу як першого типу західноєвропейської філософської думки.

читати далі…

"Філософські читання" 2021: екологічний дискурс

16 листопада 2021 року стартували онлайн щорічні святкові заходи кафедри філософії ФЛСК НАУ, які присвячуються даті проведення Всесвітнього дня філософії. Цією датою, що припадає кожного року на третій четвер листопада, ЮНЕСКО привертає увагу міжнародної спільноти до неминущої цінності філософії для розвитку людської думки кожної культури та кожної людини. Філософія є тією дисципліною, яка покликана стимулювати критичне і незалежне мислення людини для можливості кращого розуміння нею навколишньої дійсності в ім’я ідеалів терпимості і миру. Програмні заходи кафедри філософії повною мірою відповідають символізму цього свята.  Читати повністю

Святкові заходи тижня філософії. Анонс.

З нагоди святкування Всесвітнього дня філософії 18 листопада 2021 року під егідою ЮНЕСКО кафедра філософії Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ запрошує наукову спільноту, здобувачів вищої освіти та усіх бажаючих взяти участь у роботі «Тижня філософії».

Програмою «Тижня філософії» передбачено проведення наукових і науково-популярних заходів у період з 16 по 18 листопада з використанням дистанційних технологій.

Розклад заходів «Тижня філософії»:

16 листопада 2021 рокуВсеукраїнські «філософськи читання»: «Екологічний імператив сучасності у системі людина-природа».

Початок роботи о 15:00 за посиланням https://meet.google.com/xvd-qzgw-fui

Модератори: Дротянко Л.Г., Пода Т.А.

Інформаційний лист дивитись тут:  Інформаційний лист_16.11.2021 

17 листопада 2021 рокунавчальний майстер-клас «Логічні основи філософської культури людини» на базі філософського кіноклубу «Історія європейської філософії».

Початок роботи о 15:30 за посиланням https://meet.google.com/xvd-qzgw-fui

Модератори: Скиба О.П., Сідоркіна О.М., Мокляк Л.І.

18 листопада 2021 рокувідеолекторій «Постнекласична методологія сучасної науки та проблеми постмодерної культури» на базі філософського кіноклубу «Софія». Обговорення фільму «Вбивства в Оксфорді» (Іспанія, Велика Британія, Франція 2008 р.)

Початок роботи о 14:30 за посиланням https://meet.google.com/xvd-qzgw-fui

Модератори: Орденов С.С., Скиба І.П., Клешня Г.М.

Співорганізатори «Тижня філософії»:

–  Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова, кафедра філософії.

– Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, кафедра філософії, політології та психології.

Апробація кваліфікаційних досліджень магістрантів ОПП "Філософія комунікації" в міжуніверситетській конференції

26 жовтня 2021 року відбулася науково-практична міжуніверситетська конференція «Особливості комунікативних процесів у соціальних практиках» ініційована кафедрою філософії ФЛСК НАУ за результатами проходження переддипломної практики здобувачами вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Філософія комунікації». Співорганізаторами конференції виступили партнерські кафедри – кафедра філософії Національного педагогічного університету імені   М.П. Драгоманова, яка була базою переддипломної практики магістрантів, та кафедрою філософії, політології та міжнародних відносин Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, яка тривалий час має дружні робочі стосунки з ФЛСК. Читати повністю

Програма науково-практичної конференції "Особливості комунікативних процесів у соціальних практиках глобалізованого світу"

Запрошуємо до участі у роботі науково-практичної конференції "Особливості комунікативних процесів у соціальних практиках глобалізованого світу"

Шановні колеги та магістранти!

Запрошуємо Вас до участі у роботі науково-практичної конференції «Особливості комунікативних процесів у соціальних практиках глобалізованого світу» (в режимі відеоконференції) яка відбудеться 26 жовтня 2021 року за результатами проходження переддипломної практики здобувачами вищої освіти за освітнім ступенем магістр за освітньо-професійною програмою «Філософія комунікації» спеціальності 033 «Філософія».

Початок роботи конференції о 15.00 год. (посилання буде надіслано перед початком конференції).

Програма роботи експертної групи під час проведення акредитаційної експертизи із використанням технічних засобів відеозв'язку освітньої програми "Філософія комунікації":

Бібліотечно-інформаційний сервіс для наукової комунікації магістрантів

20 вересня 2021 року відповідно до плану-графіка проведення переддипломної практики для здобувачів вищої освіти 2-го курсу ФЛСК спеціальності 033 «Філософія» ОПП «Філософія комунікації» освітнього ступеня «Магістр» на базі практики – кафедрі філософії НПУ імені М.П. Драгоманова за сприяння професора Н.Г. Мозгової та керівника К.С. Гончаренко відбулася зустріч із заслуженим працівником культури України кандидатом педагогічних наук, доцентом Савенковою Людмилою Василівною. Читати далі..

Практика здобувачів спеціальності 033 "Філософія": методичні вимоги та культура доброчесності

07 вересня 2021 року за планом-графіком проходження переддипломної практики із використанням технологій дистанційного навчання відбувся науковий семінар, у якому взяли участь здобувачі вищої освіти 2-го курсу ФЛСК спеціальності 033 «Філософія» ОПП «Філософія комунікації» освітнього ступеня «Магістр» та представники професорсько-викладацького складу бази практики – кафедри філософії  НПУ імені М.П. Драгоманова. Читати далі

Початок переддипломної практики для магістрів

01 вересня 2021 року традиційно для всіх освітян є днем початку нового учбового року та урочистим святом Дня знань. Для здобувачів вищої освіти 2-го курсу ФЛСК спеціальності 033 «Філософія» освітньо-професійної програми «Філософія комунікації» освітнього ступеня «Магістр» цей день був ознаменований ще однією важливою подією. Читати далі …

Раді повідомити про успіхи свого колеги

Наказом Міністерства освіти і науки України «Про затвердження рішень Атестаційної колегії Міністерства від 29.06.2021 № 735» викладачу кафедри філософії кандидату філософських наук Орденову Сергію Сергійовичу було присвоєне вчене звання доцента. 30 серпня 2021 року на засіданні Вченої ради НАУ відбулося урочисте вручення атестата.

Колектив кафедри філософії щиро вітає свого колегу з присвоєнням вченого звання та бажає подальших професійних успіхів, реалізації нових задумів і творчого натхнення!

Робочі події кафедри на початку освітнього процесу

30 серпня 2021 року викладачі кафедри філософії у повному складі взяли участь у  зустрічі  ректора НАУ Максима Луцького з науково-педагогічним колективом. У цей же день відбулося засідання кафедри, на якому були обговорені розпорядження ректору щодо початку освітнього процесу у 2021-2022 році, а також план роботи кафедри за навчальним, науковим, методичним та організаційним напрямками. У тому числі, обговорювали питання про затвердження Плану цілей у сфері якості; про перезатвердження посадових інструкцій НДП кафедри. Надзвичайно важливими для кафедри було питання про підготовку  робочих навчальних програм з дисциплін кафедрального циклу відповідно до нових планів спеціальностей, ставилися  завдання та строки до їхнього виконання. У зв’язку з планом навчання магістрів обговорювали питання про підготовку до заходу за участю викладачів, магістрантів та стейкхолдерів кафедри щодо проходження магістрантами практики.

Онлайн-тренінг з професіоналом-практиком у рамках реалізації плану роботи зі стейкголдерами

30 серпня 2021 року кафедра філософії у рамках реалізації плану роботи зі стейкголдерами ОПП «Філософія комунікації» організувала онлайн-тренінг з професіоналом-практиком у галузі адміністративної комунікації – Світланою Анатоліївною Подою. Запрошення С.А. Поди було узгоджене з Головою Добромильської міської територіальної громади Кулясом Петром Петровичем за запитом декана факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Наталією Віталіївною Ладогубець. Пода С.А. є начальником відділу Центру надання адміністративних послуг Добромильської міської ради. Тренінг проводився для магістрів групи ФЛСК-540 із залученням викладачів кафедри філософії. Читати далі…

Зустріч зі стейкголдером: обговорення освітньої програми "Філософія комунікації"

31 травня 2021 року на вимогу МОН України про проходження системи моніторингу та постійного поліпшення якості вищої освіти, у тому числі, через залучення досвіду і практики заінтересованих осіб – зовнішніх та внутрішніх стейкголдерів – кафедрою філософії був ініційований черговий етап обговорення освітньої програми «Філософія комунікації» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 033 «Філософія» освітньої кваліфікації магістр філософії за участю професорсько-викладацького складу кафедри, магістрів та стейкголдера Реви Світлани Леонідівни. Читати далі…